XiVO samtalsdirigering Tutorial: Inkommande samtal Rutter upp med XiVO

När var aktiverat på servern XiVO SIP Trunks, kan de telefonnummer (DID s), den din leverantör tillhandahåller är riktade till din server. För att illustrera igen: Stammen vägar tillhörande telefonnummer (DID) till din server och kräver därför komma, som ditt telefonnummer (DID) Välj din server. I nästa steg måste vi lära dina XiVO som dessa inkommande samtal behandlas i systemet. Om en telefon ringer, en telefon ljud eller ens ljuset på eller av? Om vi ​​inte ställer upp detta steg, hör en upptagetton, den som ringer.

Normalt inkommande samtal (Inkommande samtal)DID Nummer identifieras med det registrerade antalet Trunk associerat. Innan vi kan skapa interna omdirigeringar för GJORDE'S, vi har ett område för siffrorna i från-extern (incalls) sammanhang authorize. Det kan hittas i IPBX:IPBX Konfiguration:kontexter. under Inkommande samtal tab sollten schon einige Einträge vorhanden sein, som måste kompletteras. I synnerhet har som är registrerad utanför USA och Kanada har måste lägga till fler områden, eftersom olika telefoner system i de flesta länder utanför USA finns.

xivo-intern route1In Deutschland sind Telekom, Vodaphone, Unitymedia (Så Internetleverantören) vanligtvis DID Trunk Provider. För varje DID av varje registrerad stam provider har en intern omdirigering (Inkommande samtal Route) läggas till meddelandet XiVO ge där DID ska bedrivas. Till exempel, en telefon (Förlängning), en telefonsvarare, en konferens…

Till att börja att välja IPBX:samtals~~POS=TRUNC:Inkommande samtal och klick + Lägg till. För varje DID, du specifiziert ultimately mobiltelefon, som är associerad med det DID, accepterade “standard Sammanhang” för Antufe och väljer målet gewüschte (Destination) för samtal – i vårt exempel användar Nerd Uno.

xivo-intern route2Inkommande samtal Routing kan vara ganska lätt, när det kommer till dirigeringen av ett anrop direkt till en användare (Användare) eller ganska komplex när samtal till en anpassade Context gå, specifikt för en IVR (såsom visas nedan) utvecklades.

xivo-intern route3En lista med alternativ kan visas när Destination klicka fält:

xivo-intern route4den SPARA Knapp Tryck när du är klar inställningarna är. Det bästa sättet att efter ett testsamtal till DID att kontrollera, att samtalet är korrekt dirigeras.

Denna artikel är baserad på ett inlägg från Ward Mundy:

XiVO samtalsdirigering Tutorial: Ställa in Inkommande samtal Rutter med XiVO